Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia și SUA invită aramata Japoniei să desfăşoare forţe prin rotaţie pe teritoriul australian

Agerpres

Statele Unite şi Australia au invitat marţi armata japoneză să desfăşoare forţe prin rotaţie în Australia, angajându-se să prezinte un front unit împotriva ambiţiilor militare ale Chinei, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Ceea ce este cu adevărat important este că realizăm acest lucru pentru a crea un echilibru în regiunea noastră, implicând alte ţări din regiune şi aşteptăm cu nerăbdare să avem mai multe schimburi cu Japonia", a declarat presei ministrul australian al apărării, Richard Marles.

"Mergem în Japonia la sfârşitul săptămânii şi vom invita Japonia să participe la mai multe exerciţii cu Australia şi Statele Unite", a adăugat Richard Marles, în cursul unei conferinţe de presă care a reunit miniştrii apărării şi de externe australieni şi americani, la finalul unor discuţii la Washington.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a precizat că aliaţii doresc ca Japonia să participe la operaţiuni comune în Australia, unde Statele Unite desfăşoară, din 2012, prin rotaţie la şase luni, aproximativ 2.000 de puşcaşi marini la Darwin (nord).

Miniştrii australieni ai apărării şi de externe au mai declarat presei că au convenit la Washington să consolideze interacţiunile militare cu Statele Unite.

Şeful Pentagonului a precizat că Statele Unite şi Australia au căzut de acord să crească rotaţiile bombardierelor, avioanelor de luptă, soldaţilor Armatei şi Marinei SUA.

"Am decis să intensificăm cooperarea trilaterală în domeniul apărării şi să invităm Japonia să se alăture iniţiativelor noastre de apărare din Australia", a spus el.

Japonia a căutat în ultimii ani să-şi consolideze cooperarea cu Australia, dar relaţiile de apărare sunt mai sensibile, din cauza pacifismului oficial de la Tokyo după cel de-Al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.