Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului din cauza războiului din Ucraina

Cultura Trip
Australia steag

Australia a anunţat vineri că va impune sancţiuni împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi familiei sale, precum şi împotriva a 22 de "propagandişti şi agenţi ai dezinformării ruşi" din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina, relatează DPA.

Ministrul de externe australian, Marise Payne, a spus că printre persoanele sancţionate se numără "editori-şefi de la organizaţii precum Russia Today, Strategic Culture Foundation, InfoRos şi NewsFront", astfel că numărul total de "propagandişti pro-Kremlin" sancţionaţi de Canberra a ajuns la 32, potrivit Agerpres.

Decizia reflectă "importanţa strategică a dezinformării în încercările Rusiei de a legitima invazia neprovocată şi ilegală declanşată de Putin asupra Ucrainei", a spus şefa diplomaţiei australiene.

Rusia a introdus o nouă lege media la începutul lunii martie care impune sancţiuni drastice pentru ceea ce descrie a fi dezinformarea în legătură cu forţele ruse, inclusiv folosirea unor cuvinte precum "invazie" sau "război" pentru a descrie acţiunea Rusiei în ţara vecină.

Media ruse trebuie în schimb să descrie conflictul drept "operaţiune militară specială".

Preşedintele Belarusului, fiul său Viktor şi soţia sa Galina au fost sancţionaţi din cauza "sprijinului strategic" oferit de "Belarus Rusiei şi forţelor sale militare în atacul lor asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", se arată în declaraţia ministrului de externe.

Marise Payne a precizat că măsurile, anunţate la o lună de la începutul invaziei din Ucraina, au ca scop "să garanteze că Rusia şi cei care sprijină invazia sa ilegală şi neprovocată asupra vecinului său democratic vor plăti scump".

Joi, SUA au anunţat că vor impune sancţiuni împotriva a peste 400 de persoane şi entităţi din Rusia, printre care oligarhi, politicieni şi companii de apărare, din cauza legăturii cu invazia din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.