Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australienii au intrat în 2015

În Australia, la Sydney, milioane de omeni au intrat deja în aceste momente în 2015. Un uriaş foc de artificii a luminat cerul metropolei. Nu mai puţin de 7,7 tone de materiale pirotehice au fost folosite pentru acest spectacol, considerat unul dintre cele mai impresionante din lume.

Artificiile au fost lansate din peste 130 de puncte, potrivit Digi24. Lansatoarele au fost instalate pe Sydney Harbour Bridge, pe Opera din Sydney, dar şi pe apă.
Numai pentru focul de artificii, autorităţile din Sydney au cheltuit 750.000 de dolari, iar pentru toate manifestările de Revelion au fost alocate 7,2 milioane de dolari.
Peste un milion şi jumătate de oameni asistă la focul de artificii, majoritatea în Times Square, dar şi pe ambarcţiuni ancorate în Portul Sydney.
Cei mai mulţi au venit cu ore bune înainte de începerea ceremoniilor. Se estimează că spectacolul pirotehnic este urmărit la nivel mondial de peste un miliard de oameni, online sau la posturile de televiziune.
Noua Zeelandă a întâmpinat Noul An cu două ore înaintea Australiei. La Auckland, 2015 a fost primit cu un impresionant foc de artificii organizat în jurul Sky Tower, cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Zeci de mii de oameni au privit spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile ancorate în portul Auckland.
Primii au intrat în 2015 locuitorii arhipelagului Kiribati şi cei din insulele Samoa din Pacific. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere şi se roagă pentru un an mai bun.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.