Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australienii caută un rechin care a ucis un surfer: 'Niciodată nu a avut loc un atac de acest fel în largul acestei plaje'

Agerpres
rechin

Autorităţile statului australian de Queensland caută rechinul care a ucis un surfer în apele staţiunii balneare Gold Coast, în primul atac al unui rechin în această zonă din ultimii 62 de ani, relatează miercuri EFE.

Marţi în jurul orei 17:00, rechinul a muşcat de un picior un bărbat de 46 de ani care făcea surfing în largul plajei Greenmouth. După ce a fost scos din apă, bărbatul a murit din cauza rănilor, a informat Poliţia din Queensland într-un comunicat, relatează Agerpres.

"Niciodată nu a avut loc un atac de acest fel în largul acestei plaje. De fapt, mi s-a spus că ultimul atac mortal a avut loc la Gold Coast în urmă cu 62 de ani", notează într-un comunicat guvernatoarea statului Queensland, Annastacia Palaszczuk.

Miercuri, autorităţile au început căutarea rechinului cu bărci şi elicoptere, în timp ce plaja a fost închisă, potrivit postului local 9News.

În timpul căutărilor, a fost găsit un rechin tigru în apropiere de plajă, însă se crede că a fost marele alb cel care l-a ucis pe surferul identificat cu numele Nick Slater.

În 2019, în Australia au avut loc 27 de atacuri de rechini asupra persoanelor, însă nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

Citește și: Poliția are un cerc de suspecți în cazul bancomatelor explodate: 'Dispozitivul a fost făcut bine. Aveau pelerine verzi și feţele acoperite'

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia guvernamentală CSIRO, în Australia trăiesc aproximativ 2.210 exemplare de rechin albi, consideraţi cei mai periculoşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.