Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australienii cu dublă cetăţenie NU sunt afectaţi de restricţiile impuse de Trump (Canberra)

Canberra a anunţat marţi că australienii cu dublă cetăţenie sunt scutiţi de restricţiile privind intrarea în Statele Unite impuse cetăţenilor din şapte ţări musulmane prin ordinul executiv asupra imigraţiei al preşedintelui american Donald Trump, relatează AFP, conform agerpres.

Trump a suspendat vineri prin ordin executiv intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane (Iran, Irak, Yemen, Somalia, Sudan, Siria şi Libia) şi a tuturor refugiaţilor, provocând un val de indignare.

Canada. Atacatorul din moschee s-a predat. Este INCULPAT pentru omor cu premeditare / FOTO

"Deţinătorii de paşapoarte (australiene) se pot duce în Statele Unite în mod obişnuit, indiferent de locul lor de naştere, fie că au sau nu dublă cetăţenie, fie că deţin sau nu un alt paşaport", a declarat prim-ministrul australian Malcolm Turnbull. "Tocmai am primit această confirmare oficială", a declarat el la Sky Australia. "Aceasta înseamnă că deţinătorii de paşapoarte australiene se pot duce în Statele Unite în acelaşi mod" ca înainte de 27 ianuarie. "Confirmarea a venit de la Casa Albă, a venit de la consilierul de securitate naţională, generalul (Michael) Flynn", a adăugat el.

Londra a anunţat scutiri similare pentru cetăţenii naturalizaţi britanici sau cei care au de asemenea cetăţenia uneia dintre cele şapte ţări vizate de ordinul executiv. Şi Canada a obţinut o scutire pentru cetăţenii săi în acest caz.

Guvernul australian a păstrat tăcerea cu privire la ordinul executiv asupra imigraţiei SUA, provocând mânia opoziţiei în timp ce în lumea întreagă Donald Trump a fost criticat din toate părţile.

"Treaba mea ca prim-ministru este de a promova interesul naţional al Australiei şi de a proteja interesele cetăţenilor australieni", a declarat Turnbull, adăugând că "nu comentează în public politica internă americană". "Treaba mea este să obţin rezultate pentru australieni ", a mai spus Turnbull, salutând "relaţiile puternice" dintre Australia şi Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.