Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria a întors mai mulți refugiți în Italia

rt.com
refugiati

Poliţia austriacă a declarat vineri că a întors din drum de patru ori mai mulţi migranţi ilegali la punctul de trecere a frontierei Brenner faţă de luna mai datorită unor controale mai stricte şi tot mai mulţi migranţi se îndreaptă spre nordul Europei din Italia, relatează Reuters.

'Situaţia este încă relativ relaxată pentru noi', a declarat Edelbert Kohler, directorul adjunct al poliţiei din Tirol, responsabilă cu punctul de trecere Brenner. 'Suntem însă îngrijoraţi de recentele evoluţii din Italia', a mai spus el.

Citește și: SEX TAPE cu o cunoscută politiciană / VIDEO

Mai mult de 25.000 de migranţi, în principal din Nigeria şi Etiopia, au sosit în Italia în luna iulie, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri Frontex.

Poliţia a întors din drum zilnic 35-50 de persoane care au intrat ilegal în Austria din Italia în luna iulie, comparativ cu circa 10 pe zi în luna mai, a spus Kohler.

Citește și: Din cauza unor bomboane, 24 de tineri care participau la un festival de muzică au ajuns la spital

Ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka doreşte noi reguli mai stricte privind migraţia care ar permite ca solicitanţii de azil ale căror cereri sunt respinse să fie întorşi la graniţă în decurs de o oră.

Austria oferă echipament şi personal pentru a ajuta ţări precum Ungaria să-şi securizeze frontierele. De asemenea, ea intenţionează să sprijine şi Serbia în acest sens, a declarat vineri cancelarul austriac Christian Kern, citat de agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Accidentare gravă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.