Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria este în HAOS politic și sanitar: Actualul cancelar și-a anunțat demisia, chiar în ziua în care pedecesorul său spusese că se retrage din politică

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat joi că va demisiona de îndată ce formaţiunea sa politică, Partidul Popular Austriac (ÖVP), îi desemnează viitorul său lider, după ce fostul cancelar Sebastian Kurz a declarat că se retrage din viaţa politică, la vârsta de numai 35 de ani, transmit Reuters şi dpa.

''Cred cu fermitate că ambele poziţii - cea de şef al guvernului şi cea de lider al partidului austriac cu cele mai multe voturi - ar trebui deţinute în curând din nou de către aceeaşi persoană. De aceea voi face disponibil postul meu de cancelar de îndată ce în interiorul partidului este stabilită direcţia relevantă'', a subliniat Schallenberg într-o declaraţie, la mai puţin de două luni după preluarea funcţiei de cancelar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se retrage din politică fostul cancelar austriac Sebastian Kurz

Fostul cancelar, Sebastian Kurz, a anunţat joi că se retrage din viaţa politică austriacă, la vârsta de numai 35 de ani şi la două luni de la demisia sa de la conducerea executivului austriac sub suspiciuni de corupţie.

Kurz a declarat că renunţă la şefia ÖVP şi a grupului său parlamentar.

Scandalul a izbucnit în luna octombrie, când o serie de percheziţii au avut loc, inclusiv la Cancelarie şi la Ministerul de Finanţe, în cadrul unei anchete privind suspiciunile de delapidare de fonduri publice între 2016 şi 2018. Sebastian Kurz a respins toate acuzaţiile.

Citește și: Decizie istorică în Austria: REFUZĂ să mai construiască autostrăzi

Potrivit speculaţiilor din media, ministrul de interne Karl Nehammer i-ar putea succeda lui Kurz la conducerea ÖVP şi ar urma să preia şi funcţia de cancelar.

Coaliţia guvernamentală actuală de la Viena, una fragilă, este formată din ÖVP şi ecologişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.