Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria pregăteşte măsuri dure împotriva solicitanţilor de azil respinşi

ABC
imigranti

Guvernul de coaliţie de centru din Austria a convenit marţi asupra unui proiect de lege care ar permite autorităţilor să nu mai ofere ajutoare pentru cazare şi hrană migranţilor cărora li s-a respins cererea de azil, dar refuză să părăsească ţara, relatează Reuters. Proiectul de lege, care trebuie să fie aprobat de parlament, face parte dintr-o reformă mai extinsă a legilor privind străinii din Austria şi care include amenzi sau condamnări la închisoare pentru migranţii care mint în legătură cu identitatea lor.

Guvernul austriac pregăteşte un pachet de politici menite să contracareze creşterea popularităţii formaţiunii de extremă dreaptă Partidul Libertăţii, al cărui candidat a fost foarte aproape să câştige alegerile prezidenţiale din decembrie. Migranţii cărora li s-a respins cererea de azil, dar refuză totuşi să părăsească teritoriul Austriei, vor trebui să suporte consecinţele, a declarat ministrul de interne Wolfgang Sobotka. 'Primul lucru este de bun simţ, întrucât migranţii nu primesc nimic de la statul austriac dacă nu au dreptul de şedere. Este aşa de greu de înţeles?', a subliniat Sobotka, anunţă Agerpres. El a mai spus că legea trebuie aplicată pentru a încuraja solicitanţii de azil respinşi să părăsească ţara de bunăvoie. Austria a acceptat aproximativ 90.000 de solicitanţi de azil în 2015, mai mult de 1% din populaţia sa, alte sute de mii persoane trecându-i graniţa în timpul crizei migraţiei, majoritatea în drumul lor spre Germania.

În urma închiderii rutei balcanice, numărul solicitanţilor de azil a scăzut la mai mult de jumătate în anul 2016 faţă de anul anterior. Solicitanţii de azil în Austria primesc aşa-numitele servicii de bază, între care cazarea gratuită, hrană, acces la asistenţă medicală şi o sumă de 40 de euro bani de buzunar pe lună. Majoritatea solicitanţilor de azil respinşi în 2016 sunt din Afganistan, Pakistan şi Nigeria, a anunţat Ministerul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.