Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria: Preşedintele FPO este convins că 'sistemul' a învins printr-o campanie a fricii

austria harta

Preşedintele Partidului Libertăţii din Austria (FPO, ultranaţionalist şi populist), Heinz-Christian Strache, a declarat că împotriva candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, Norbert Hofer, câştigate de independentul Alexander Van der Bellen, a fost dusă "o campanie masivă din partea sistemului", transmite duminică EFE preluat de agerpres.

"Frica faţă de Hofer, care era candidatul schimbării, a dat rezultat", a spus Strache la televiziunea publică ORF. El a adăugat că partidul său a înregistrat "cel mai bun rezultat din istoria sa". "Dar sunt dezamăgit, speram să câştigăm aceste alegeri cu Hofer", a spus el. 

"Nu se poate ca 46% sau 47% din populaţie să aibă legătură cu regimul criminal (naziştii). Acest lucru trebuie să înceteze", a declarat Strache, pe tema extremismului de care este acuzat partidul său. 

FPO conduce în toate sondajele de opinie din Austria înaintea viitoarelor alegeri legislative, prevăzute pentru anul 2018, fiind creditat cu 33% din intenţiile de vot. Astfel, FPO se află cu mult înaintea partidelor din actuala coaliţie de guvernare, formată din social-democraţi (creditaţi cu 27%) şi democrat-creştini (creditaţi cu 19%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.