Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria SFIDEAZĂ toată Europa: nu va coopera cu UE, ci cu Danemarca şi Israelul la un viitor vaccin

Sebastian Kurz

Austria a anunţat marţi că va colabora cu Danemarca şi Israelul pentru a produce a doua generaţie de vaccinuri împotriva coronavirusului, eficiente pentru tulpinile mutante, transmite Reuters, informează Agerpres.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că Austria şi Danemarca, membre ale Uniunii Europene, dar şi ale aşa-numitului First Movers Group (grupul de acţiune rapidă) fondat de el, vor colabora cu Israelul şi la cercetarea opţiunilor de tratament.

Anunţul este o reacţie la programul comun al Uniunii Europene pentru achiziţia vaccinurilor, criticat pentru că este prea lent la încheierea de contracte cu producătorii. Livrarea vaccinurilor către statele membre a fost întârziată şi de probleme de producţie şi pe lanţul de distribuţie.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Kurz a apreciat că deşi decizia ca vaccinurile să fie achiziţionate de UE pentru toate ţările membre a fost corectă în principiu, Agenţia Europeană pentru Medicamente nu a aprobat vaccinurile suficient de rapid. El a condamnat şi companiile farmaceutice pentru livrările cu întreruperi.

"De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutaţii şi să nu mai depindem doar de UE pentru producţia vaccinurilor din generaţia a doua", a declarat cancelarul.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Potrivit lui Kurz, experţii consideră că vor trebui vaccinate două treimi din populaţia Austriei, adică peste şase milioane de oameni anual, în următorii ani.

Şeful guvernului de la Viena va face săptămâna aceasta o vizită în Israel împreună cu omoloaga sa daneză, Mette Frederiksen, pentru a vedea la faţa locului cum decurge campania de vaccinare rapidă.

Kurz a mai anunţat şi că va inspecta companiile farmaceutice Pfizer, Novartis, Polymun şi Boehringer Ingelheim, care contribuie la producţia internă a Austriei, şi va discuta marţi cu oameni de ştiinţă şi medici de primă mărime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.