Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria vrea să construiască un nou gard împotriva migranţilor: Ce spune Comisia Europeană

gard imigranti

Comisia Europeană s-a declarat marţi 'extrem de îngrijorată' de planul Austriei de a construi un gard la frontiera cu Italia pentru a împiedica deplasarea migranţilor prin pasul Brenner, relatează AFP.

'Am văzut aceste anunţuri în presă', a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului european, Natasha Bertaud. Dacă 'aceste proiecte se vor materializa, va trebui să le analizăm foarte serios', le-a spus ea jurnaliştilor. 'Pasul Brenner este esenţial pentru libera circulaţie în interiorul UE', a declarat oficialul european, adăugând că reintroducerea controalelor temporare la frontierele interne ale spaţiului Schengen ar trebui să fie întotdeauna 'excepţionale şi proporţionale'.

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, 'îl va contacta pe ministrul de interne austriac în această după-amiază", a spus Bertaud. Austria a început marţi să pregătească terenul pentru construcţia unui gard şi instituirea unor filtre pentru a împiedica trecerea migranţilor prin pasul Brenner. Austria are proiecte similare la frontiera cu Ungaria, după ce a instalat deja un astfel de dispozitiv la graniţa slovenă.

După închiderea recentă a rutei Balcanilor, Viena se teme de un nou aflux de migranţi care sosesc în Italia prin Mediterana. 'În acest stadiu, nu există nicio dovadă a unor fluxuri neregulate de migranţi care se deplasează din Grecia către Italia, chiar dacă am observat o creştere a numărului de sosiri în Italia', a mai spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.