Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austriecii dau o lovitură de imagine: cel mai mare producător de cărămizi din lume și-a vândut toate fabricile din Rusia

Guman Rights Watch
Rusia steag

Concernul austriac Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, a vândut două fabrici de cărămidă din regiunea Vladimir și Tatarstan din Rusia, scrie Moscow Times. Noul proprietar al Wienerberger Kurkachi și Wienerberger Brick este Stroymix, care este deținut de omul de afaceri Alexei Filin.

Publicația RBC a atras atenția asupra modificărilor din Registrul unic de stat al entităților juridice.

Sediul central al Wienerberger a confirmat pentri RBC tranzacția. Din cauza situației geopolitice, compania a decis să părăsească piața rusă în 2022. După vânzarea întreprinderilor, retragerea companiei din Rusia a fost finalizată. Wienerberger a menționat că structurarea tranzacției se dovedește a fi foarte dificilă din cauza legislației în continuă schimbare. Părțile au convenit să nu dezvăluie prețul de achiziție.

Capacitatea totală de proiectare a ambelor întreprinderi rusești Wienerberger este de 450 de milioane de cărămizi convenționale pe an.

Compania are planuri mari

Grupul austriac de materiale de construcții Wienerberger Baustoffindustrie AG urmărește să devină principalul furnizor de cărămidă din Europa. Compania  intenționează să se extindă în continuare și în Asia de Sud-Est.

Directorul executiv, Erhard Schaschl, a declarat săptămâna trecută că Wienerberger va obține profituri record în acest an.

Se așteaptă ca profiturile înainte de impozitare să crească la 1,1 miliarde de șilingi (102 milioane de dolari) în 1994, de la 938 de milioane, după ceea ce Schaschl a numit „baza solidă” a unui prim semestru bun.

Profitul înainte de impozitare din prima jumătate a anului a crescut la 633 de milioane de șilingi, în creștere față de 414 milioane de un an în urmă.

Schaschl, 48 de ani, director executiv din 1981, a condus Wienerberger într-o campanie agresivă de achiziții.

Compania deține acum 93 de fabrici în 15 țări și, după ce și-a construit piețe în Germania, Ungaria și Republica Cehă, vizează acum Polonia și Croația.

Într-un interviu, Schaschl a estimat o cifră de afaceri a grupului în acest an de 10 miliarde de șilingi, în scădere de la 12,1 miliarde, scăderea rezultată din vânzarea de 1,1 miliarde de șilingi a OeAG în aprilie. „Vrem să fim numărul unu în Europa în domeniul cărămizilor”, a spus directorul Wolfgang Reithofer.

„Nu vorbim despre cota de piață, mai mult despre leadership în dezvoltarea de produse și tehnologie”, a spus Reithofer. "Cotele de piata sunt relative. Avem 40 la suta in Austria, dar in multe zone nici nu suntem reprezentati".

De când Wienerberger a intrat pe piața maghiară în 1989, a cumpărat șapte fabrici și are o cotă de piață de peste un sfert.

Se va muta în Polonia în următoarele 12 luni - și „în următorii trei sau patru ani ar trebui să ajungem la fel de departe”, a spus Reithofer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.