Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoliv și-a făcut un provizion de 210 milioaane de euro în cazul unei amenzi de la Comisia Europeană

europarl.eu
Comisia europeana UE

Producătorul suedez de componente auto Autoliv, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat joi că va constitui un provizion de 210 milioane de dolari în trimestrul patru, pentru a acoperi o amendă pe care crede că o va impune Comisia Europeană în ancheta sa vizând un cartel al producătorilor de componente auto, transmite Reuters preluată de Agerpres.

Autoliv, cel mai mare producător mondial de airbag-uri, este vizat începând din 2011 într-o investigaţie demarată de Comisia Europeană asupra producătorilor de componente auto Tokai Rika, Takata, Autoliv, Toyoda Gosei şi Marutaka, bănuiţi că s-au înţeles între ei pentru fixarea preţurilor. În luna noiembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aplicat amenzi de 34 de milioane de euro celor cinci producători, dintre care Autoliv a plătit o amendă de 8,1 milioane euro, în cadrul unei părţi mai mici din investigaţia sa.

"Echipa managerială are motive să creadă că Executivul comunitar va încerca să impună o nouă amendă în legătură cu partea care a rămas din investigaţia Comisiei Europene", a informat Autoliv într-un comunicat de presă. "Potrivit estimărilor managementului şi pe baza sfatului consilierului juridic, compania va constitui un provizion de 210 milioane de dolari în ultimul trimestru din 2018 în legătură cu partea care a rămas din investigaţia Comisiei Europene" se mai arată în comunicat. Autoliv se aşteaptă ca amenda să fie anunţată în prima jumătate a lui 2019, dar crede că este posibil ca să fie amânată.

Pe piaţa românească activează şi producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care este al doilea mare exportator din industria componentelor auto din ţară. Aproape 11.000 de români lucrează în fabricile Autoliv din Braşov, Sf Gheorghe, Lugoj, Reşiţa şi Oneşti. Compania produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbag-uri şi volane pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.