Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile americane anchetează moartea unui copil de imigranți, imediat după eliberarea sa dintr-un centru de detenție

New York Daily News
copii imigranti

Autorităţile din statul Texas au deschis o anchetă asupra morţii unui copil de imigranţi după eliberarea sa dintr-un centru de detenţie, în contextul în care mama lui a acuzat "condiţii insalubre" de cazare, susţin avocaţii, citaţi de AFP preluată de Agerpres.

Cabinetul juridic Arnold &Porter a confirmat vineri pentru AFP că a fost contactat recent "de mama unui copil care a murit după ce a fost deţinut în condiţii insalubre de ICE (poliţia pentru imigraţie)", în sudul Texas.

Identitatea, vârsta, sexul sau naţionalitatea copilului nu au fost dezvăluite până în prezent.

Data şi cauza decesului nu au fost nici ele comunicate nici de autorităţi şi nici de avocaţii familiei, cabinetul precizând că "pentru moment", nu doreşte să comenteze mai mult.

Arnold &Porter a precizat pur şi simplu că băiatul a fost deţinut într-un centru din Dilley, în sudul Texasului. Este unul dintre cele trei centre destinate familiilor gestionate de ICE.

Departamentul texan al serviciilor de protecţie şi al familiei, precum şi comisia pentru sănătate şi servicii sociale din Texas, au confirmat amândouă vineri pentru AFP deschiderea unei anchete asupra acestui deces.

"Am declanşat ancheta ieri (joi - n.r.) şi este în curs", a explicat Patrick Crimmins, un purtător de cuvânt al Departamentului serviciilor de protecţie şi al familiei. Într-un comunicat, ICE a precizat că cooperează cu cei care efectuează ancheta.

Ziarul Dallas Morning News este primul care a relatat, la 1 august, informaţii despre moartea copilului, provocând o vie controversă în ultimele zile.

În iulie, cele trei centre de detenţie destinate familiilor au găzduit în total 1.437 de persoane. Numărul total al imigranţilor deţinuţi în structurile poliţiei pentru imigraţia din SUA a ajuns la 44.210 pe 16 iulie.

Politica de "toleranţă zero" privind imigraţia ilegală instituită în primăvară de administraţia Trump a dus la creşterea numărului de arestări la frontiera cu Mexicul.

Peste 2.300 de copii au fost atunci separaţi de părinţii lor, provocând un val de indignare la nivel naţional şi internaţional care l-a determinat pe preşedintele american să pună capăt acestei practici printr-un decret semnat la sfârşitul lui iunie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.