Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile cer închisoare pe viață pentru germanul ce a atacat cu bombe echipa de fotbal Borussia Dortmund

cugetliber.ro
inchisoare

Procurorul a cerut luni să fie condamnat la închisoare pe viaţă un german de origine rusă, acuzat că se face vinovat de un atentat cu explozivi vizând autocarul echipei de fotbal din Dortmund în aprilie 2017, relatează AFP, potrivit News.ro.

Reprezentantul acuzării, Carsten Dombert, a apreciat că Serghei Wenergold în vârstă de 28 de ani, s-a făcut vinovat de mai multe tentative de asasinat acţionând aşa cum a acţionat.

Verdictul urmează să fie dat săptămâna viitoare.

Acuzatul a recunoscut că a detonat trei bombe, la 11 aprilie 2017, la trecerea autocarului echipei Borussia Dortmund, care se ducea la stadion pentru a juca un meci de Liga Campionilor împotriva AS Monaco. Însă el a dat asigurări că nu a vrut să ucidă pe cineva, fără să prezinte motivul clar al faptei sale.

Acest argument a fost respins de către procuror, potrivit căruia scopul său era să omoare cât mai mulţi jucători posibil, pentru a face să se prăbuşească cursul acţiunii Borussia, împotriva căreia a speculat în scădere, şi astfel să se îmbogăţească.

Imediat după atentat, ancheta s-a orientat mai întâi către terorismul islamist, în baza unor scrisori lăsate la faţa locului de autor, cu scopul de a induce poliţia în eroare. Apoi către pista extremei drepte şi extremei stângi germane.

Până la urmă poliţia a ajuns la tânăr care, în ziua faptelor, s-a cazat în hotelul jucătorilor de la Dortmund şi care are o meserie electro-tehnică, lucru care i-a permis să confecţioneze explozivii.

Dispozitivele, înţesate cu cuie, ascunse într-un gard viu, au fost prost poziţionate şi au rănit două persoane - pe fundaşul spaniol Marc Bartra şi un motociclist din escorta poliţiei, atins la timpane de suflul exploziei.

Mai mulţi jucători de la Borussia Dortmund, inclusiv Marc Barta, au venit să depună mărturie la bară, unde au spus cât de tare i-a traumatizat atentatul.

Acuzatul a trăit în Rusia până la vârsta de 13 ani, înainte să vină în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.