Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile fraceze suspectează o implicare masivă în Revolta `Vestelor Galbene`. Ample verificări ale serviciilor secrete pe rețelele sociale

Euronews
Franta proteste

Autorităţile franceze au lansat verificări după multiplicarea conturilor false destinate să amplifice, pe reţelele sociale, contestaţia exprimată de "vestele galbene", au informat sâmbătă surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Vezi și: DOCUMENT Ce este și cum va funcționa Alianța Vestului (VIDEO)

Secretariatul general al apărării şi securităţii naţionale (SGDSN) se ocupă de coordonarea verificărilor în curs, a explicat această sursă.

Serviciile franceze sunt atente la manipularea informaţiei, dar este prea devreme să se pronunţe în legătură cu afirmaţiile cotidianului britanic The Times care crede a şti că sute de conturi false alimentate de Rusia caută să amplifice revolta "vestelor galbene", potrivit unei alte surse apropiate dosarului.

Este un subiect care necesită investigaţii adânci şi complexe, a precizat sursa.

Accident CUMPLIT în Suceava - O mașină a intrat sub un TIR: Cinci morți

Potrivit publicaţiei britanice, care a citat analize efectuate de societatea de securitate cibernetică New Knowledge, circa 200 de conturi de Twitter difuzează fotografii şi înregistrări video ale unor persoane grav rănite de poliţie, presupuse "veste galbene", în timp ce imaginile prezintă evenimente fără nicio legătură cu manifestaţiile care se desfăşoară în Franţa de mai multe săptămâni.

După peste trei săptămâni de mobilizare, mişcarea "vestelor galbene" a organizat sâmbătă o nouă zi de acţiuni marcată de violenţe. Pentru a răspunde revendicărilor acestei mişcări apărute pe reţelele sociale, guvernul francez, printre altele, a renunţat la majorarea taxelor pentru carburanţi, prevăzută pentru ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.