Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile sunt în ALERTĂ - Un uragan extrem de periculos se îndreaptă spre Mexic

uragan

Un uragan numit Willa format în Oceanul Pacific, care ameninţă sud-estul Mexicului, a crescut în intensitate duminică ajungând la categoria 4 (din 5) pe scara Saffir-Simpson, devenind astfel ''extrem de periculos'', conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, citat de AFP şi Reuters, scrie agerpres.ro

La ora 00:00 GMT, uraganul se afla la 365 de kilometri sud-est de Cabo Corrientes (vest) şi era însoţit de vânt cu intensitatea de 220 de kilometri la oră. 

Fenomenul meteorologic înainta lent în direcţia nord-nord-vest cu viteza de 9 kilometri la oră şi, potrivit prognozelor NHC, va devia de la cursul său în noaptea de luni apropiindu-se marţi seară de coastele mexicane. 

Uraganul ar urma să provoace marţi rafale puternice de vânt, valuri înalte şi ploi torenţiale, cu ''potenţial mortal'' în unele zone din sud-vestul ţării şi în regiunile central-vestice, conform prognozelor NHC.

După 3 ani de la incendiul din Colectiv, procesul este tot la început: Instanța va stabili ce judecător va prelua dosarul după pensionarea lui Valeriu Terceanu


O suprafaţă întinsă din Mexic, situată între Playa Perula (vest) şi Bahia Tepehuayas (nord-vest), a fost plasată de autorităţile guvernamentale sub stare de supraveghere, potrivit Comisiei naţionale a apelor (Conagua). 

Centrul pentru uragane cu sediul în Miami estimează că Willa va provoca ploi însemnate cantitativ - între 12,5 centimetri şi 38,1 centimetri - în statele Jalisco, Nayarit şi Sinaloa. 

O altă furtună tropicală, Vicente, formată sâmbătă în Pacific, se afla duminică la 370 kilometri sud-est de Acapulco, în staţiunea Guerrero, şi era însoţită de vânt susţinut cu viteze de 65 kilometri la oră şi rafale de 85 kilometri la oră. Vicente se deplasează cu o viteză de 17 kilometri la oră şi a slăbit din intensitate în noaptea de duminică spre luni. Chiar şi aşa, furtuna ar putea provoca ploi abundente, potrivit NHC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.