Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova interzice efectuarea zborurilor în spațiul aerian al Federației Ruse

The world magazine
avion decolare

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova interzice efectuarea zborurilor Chișinău-Moscova. Anunțul a fost publicat pe site-ul oficial al Autorității, transmite Știri.md.

"În scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, Autoritatea Aeronautică Civilă, informează presa și pasagerii că, la 10 septembrie 2022 a fost emisă Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali", comunică AAC.

Reamintim că compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a declarat că s-a autosezizat.

Totodată, speakerul Igor Grosu susține că anunțul reluării zborurilor directe între Chișinău și Moscova este o minciună lansată pentru a crea tensiuni în Republica Moldova.

Cu o reacție a venit și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, menționând că "această companie este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil. Noi credem că astfel de zboruri sunt riscante. Rog cetățenii să nu se lase amăgiți de acest anunț pentru că nu este nimic clar încă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.