Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de reglementare a primit documentele pentru emiterea autorizaţiei de utilizare a combustibilului Westinghouse la centrala de la Kozlodui

kozlodui centrala nucleara

Autoritatea de reglementare în domeniul nuclear din Bulgaria (NRA) a primit miercuri toate documentele necesare pentru emiterea autorizaţiei care va permite Unităţii 5 de la centrala de la Kozlodui să facă tranziţia graduală la utilizarea noului tip de combustibil nuclear RWFA produs de firma Westinghouse, a declarat joi directorul NRA, Tsanko Bachiiski, transmite BTA.

Procedura de documentare ar urma să fie finalizată până în luna martie 2024, a spus Bachiiski. Acesta a adăugat că Autoritatea de reglementare în domeniul nuclear din Bulgaria a semnat contracte cu Institutul francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară (IRSN) precum şi cu un consorţiu ceh-ucrainean, care să îi furnizeze expertiză externă cu privire la anumite rapoarte de analiză a siguranţei necesare pentru eliberarea autorizaţiei pentru un nou tip de combustibil nuclear, ceea ce înseamnă că NRA va colabora cu acestea, potrivit Agerpres.

Institutul francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară va furniza expertiză pentru un număr total de 20 de rapoarte, care acoperă analize de siguranţă care au legătură cu întregul ciclu de viaţă al combustibilului, respectiv: designul mecanic, hidraulic şi termo-mecanic al combustibilului nuclear RWFA; analiza caracteristicilor combustibilului în eventualitatea unor accidente; siguranţa nucleară în operaţiunile de transport şi depozitare a combustibilului nuclear. Consorţiul ceh-ucrainean va furniza expertiză pentru raportul privind compatibilitatea noului combustibil nuclear cu sistemul intern de control al reactorului de la Unitatea 5 a centralei de la Kozlodui.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.