Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de reglementare din sistemul medical brazilian a aprobat declanșarea unor studii clinice pentru un posibil vaccin anti-Covid

The Times
coronavirus vaccin

Anvisa, autoritatea de reglementare din sistemul medical brazilian, a aprobat declanșarea unor studii clinice pentru un posibil vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de compania chineză Sinovac, potrivit romania-actualitati.ro.

Informația a fost publicată în jurnalul medical oficial, transmite Reuters. Studiul - anunțat prima dată la 11 iunie - este condus de Institutul Butantan, un centru de cercetare finanțat de statul brazilian São Paulo.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Acordul convenit cu firma Sinovac prevede nu doar studii medicale ci și transfer de tehnologie pentru producerea locală a posibilului vaccin. Guverantorului statului São Paulo, João Doria, anunța la 29 iunie că s-au înscris deja în program 9.000 de voluntari pentru testarea vaccinului împotriva COVID-19, infecția respiratorie provocată de noul coronavirus.

Studiile clinice vor fi efectuate de 12 centre de cercetare din șase state braziliene: São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais, Brasilia, Rio Grande do Sul și Parana, a mai precizat guvenatorul Doria.

Acordul pe care Anvisa l-a dat în privința demarării studiului clinic a fost anunțat în contextul în care Brazilia a depășit pragul de 1,5 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus, potrivit datelor frunizate de Ministerul brazilian al Sănătății.

Brazilia înregistrează al doilea cel mai grav focar epidemiologic, după SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.