Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat un proiect care facilitează investiţiile on-line

ASF

Consiliul ASF a aprobat şi publicat, pentru consultare publică, un proiect care facilitează investiţiile on-line, prin modificarea unor prevederi legislative privind funcţionarea societăţilor de administrare a investiţiilor, a organismelor de plasament colectiv şi a depozitarilor, potrivit Mediafax.

Preşedintele ASF, Leonardo Badea, a declarat: "Autoritatea de Supraveghere Financiară a înţeles nevoia pieţelor financiare de a fi în pas cu dezvoltarea tehnologică. De aceea, am decis să modificăm anumite prevederi legislative, astfel încât să facilităm investiţiile online. Vom simplifica procedurile şi vom introduce elemente de siguranţă de ultimă generaţie în cadrul platformelor şi aplicaţiilor online, dar vom avea în permanenţă în vedere şi tipurile noi de riscuri care pot apărea, precum şi modalităţile de contracarare a acestora".

Viorica Dăncilă a dat lovitura în SUA: Acord cu Guvernul american pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Proiectul de regulament introduce de o serie de noi prevederi, şi anume: simplificarea circuitului documentelor transmise letric de către investitori la primul contact cu entitatea, prin introducerea posibilităţii de a transmite documentele de identificare şi în format digital; folosirea unei aplicaţii informatice care poate identifica o persoană (recunoaştere facială), care se va anexa la contractul la distanţă, cu obligaţia ca S.A.I./societatea de investiţii autoadministrată să stocheze acordul de voinţă a investitorului sau potenţialului investitor, ce intră în relaţii contractuale la distanţă, pe un suport durabil; înscrierea pe prima pagină a aplicaţiei mobile sau al site-ului care găzduieşte platforma electronică care oferă accesul la subscrierea şi răscumpărarea titlurilor de participare prin internet, a menţiunii că respectivul O.P.C.V.M. este autorizat de A.S.F, inclusiv prin precizarea numărului de decizie şi numărului de înscriere în Registrul public al A.S.F.-S.I.I.F.; adaptarea documentelor şi activităţii S.A.I./F.I.A. ce oferă servicii de subscriere şi răscumpărare a titlurilor de participare emise de organismele de plasament colectiv prin internet să se realizeze până la expirarea perioadei tranzitorii oferite participanţilor la piaţă (6 luni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.