Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii propune extinderea raportării pentru furnizorii de reţele publice de comunicaţii

facebook.com
ancom

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie privind formatul şi modalitatea de transmitere a informaţiilor cu privire la dezvoltarea şi localizarea geografică a reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, potrivit unui comunicat remis miercuri de instituţie.

Informaţiile ce vor fi transmise ANCOM vor fi utilizate pentru realizarea inventarului naţional al reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură asociate acestora, se menţionează în comunicat.

Proiectul de decizie propune utilizarea unui nou set de criterii de selectare a furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care vor transmite informaţii complexe, în format XML sau, după caz, CSV.

Potrivit proiectului, pentru creşterea acurateţii datelor referitoare la acoperirea teritoriului României cu reţele de comunicaţii electronice şi elemente de infrastructură, se extinde raportarea la nivel naţional pentru toate categoriile de furnizori de reţele publice de comunicaţii electronice care vor avea obligaţia de a raporta informaţii, renunţându-se la diferenţierea actuală între municipiul Bucureşti şi restul teritoriului naţional.

Documentul prevede data de 15 octombrie pentru actualizarea anuală a informaţiilor transmise de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice.

Totodată, proiectul prevede modificarea şi completarea informaţiilor care trebuie transmise ANCOM de către furnizorii de reţele şi, punctual, reorganizarea acestora pe categorii şi modificarea, ori, după caz, introducerea de noi definiţii.

Conform sursei citate, odată cu adoptarea acestui proiect de decizie, prevederile Deciziei preşedintelui ANCOM nr. 1108/2017 vor fi abrogate, potrivit Agerpres.ro.

Vicepreşedintele ANCOM, Eduard Lovin, a susţinut că obiectivul realizării unui inventar modern al reţelelor publice de comunicaţii electronice necesită revizuirea cadrului legal actual.

"Este necesară revizuirea cadrului legal actual pentru a extinde raportarea la nivel naţional pentru toate categoriile de furnizori de reţele publice de comunicaţii electronice, cu scopul de a realiza un inventar modern al reţelelor şi al elementelor de infrastructură asociate acestora, astfel încât acest instrument să aducă maximum de beneficii, în mod direct autorităţilor şi industriei telecom, dar şi indirect tuturor utilizatorilor de servicii de comunicaţii", a declarat vicepreşedintele ANCOM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.