Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea pentru Digitalizarea României le reaminteşte cetăţenilor că pot achita impozitele şi taxele online prin platforma Ghiseul.ro

gds.ro
taxe impozite

În contextul începutului de an şi al aglomeraţiei de la ghişee, Autoritatea pentru Digitalizarea României le reaminteşte cetăţenilor că pot achita impozitele şi taxele online, simplu şi fără comision, prin platforma "Ghişeul.ro", care beneficiază acum şi de o aplicaţie mobilă, informează Rador Radio România.

Peste 1.400 de instituţii, cu peste 400 de tipuri de plăţi, sunt înregistrate pe ghişeul.ro, unde se pot achita şi contravaloarea cărţii de identitate, a paşaportului, a permisului, asigurării obligatorii împotriva dezastrelor sau taxa pentru eliberarea cazierului judiciar.

De altfel, mulţi români cunosc şi apelează la acest instrument online: sunt aproape 2 milioane de utilizatori, dintre care circa jumătate de milion au fost adăugaţi anul trecut, precizează ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. De la începutul acestui an, în doar câteva zile, s-au înregistrat deja aproape 54.000 de tranzacţii, ce însumează plăţi în valoare de peste 21 milioane de lei. Până la 31 martie 2024, cetăţenii beneficiază de o reducere de până la 10% la plata integrală a taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.