Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile americane iau în calcul acuzaţii de conspiraţie sedicioasă pentru persoanele implicate în violenţe: 'Pot pune în pericol securitatea națională'

www.gettyimages.com
capitoliu violente

Un oficial din cadrul Departamentului de Justiţie a declarat joi că vor fi luate în considerare acuzaţii de conspiraţie sedicioasă, precum şi acuzaţii de revoltă şi insurecţie în cazul persoanelor arestate pentru atacul de miercuri asupra Capitoliului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Membri ai poliţiei Capitoliului se vor afla printre persoanele care vor fi interogate ca martori şi dacă vor apărea dovezi de complicitate privind implicarea, aceştia vor fi puşi sub acuzare, a declarat presei, în cadrul unui briefing, procurorul american Michael Sherwin.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

"Toate opţiunile sunt pe masă", inclusiv acuzaţii de conspiraţie sedicioasă, revoltă şi insurecţie, a spus Sherwin.

O parte din ofiţerii de poliţie de la Capitoliu au apărut în înregistrări video în care pozau pentru selfie-uri alături de protestatarii pro-Trump care au pătruns în clădirea ce găzduieşte Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA.

Citește și: Ciprian Ciucu sare la gâtul lui Nicușor Dan: ‘Aștept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie’

Sherwin a mai declarat că au fost furate aparate electronice din birourile senatorilor americani, ceea ce ar putea pune în pericol securitatea naţională.

"Au fost furate materiale şi trebuie să identificăm ce s-a făcut, să atenuăm (consecinţele)" deoarece există riscul ca securitatea naţională să fie afectată, a spus el."Deocamdată nu cunoaştem dimensiunea pagubelor în acest moment - dacă au existat pagube, nu cunoaştem amploarea acestora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.