Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile braziliene au confirmat moartea a 217 persoane în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din oraşul Petropolis

bbc.co.uk
incendiu inundatii dezastru

Autorităţile braziliene au confirmat vineri moartea a 217 persoane în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile abundente care au afectat oraşul Petropolis, unde au continuat să fie găsite cadavre, la zece zile după tragedie, informează AFP.

Potrivit poliţiei, aproape o cincime dintre victime erau copii, adică 42 în total, conform celui mai recent bilanţ provizoriu.

Până în prezent, 33 de persoane rămân date dispărute, în timp ce 203 din cele 217 cadavre găsite au fost identificate, potrivit Agerpres.ro.

Primăria a indicat de asemenea că aproape 900 de locuitori din Petropolis sunt în continuare găzduite în adăposturi de urgenţă.

Familiile, care au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele după ce alunecările de teren şi inundaţiile au devastat cartiere întregi, au început în această săptămână să depună cereri pentru compensaţii. Fiecare dintre acestea ar trebui să primească 1.000 de reali (circa 175 de euro) pe lună pentru relocare.

Pe 15 februarie, în câteva ore, seara, a plouat mai mult decât media lunii februarie, cel mai mare volum de precipitaţii înregistrat vreodată după 1932, potrivit autorităţilor.

Petropolis, un oraş turistic cu numeroase monumente datând de pe vremea când localitatea era supranumită "Oraşul imperial", întrucât a fost destinaţia estivală preferată a curţii regale braziliene în secolul al XIX-lea, a mai trecut prin tragedii similare, în 1988 (171 de morţi) şi în 2013 (33 de morţi). De asemenea, în 2011, alte ploi mortale au ucis peste 900 de persoane în vasta regiune muntoasă ce include Petropolis şi oraşele învecinate Nova Friburgo, Itaipava şi Teresopolis.

Precipitaţiile extreme au afectat şi alte zone ale Braziliei în ultimele luni, cu zeci de morţi în statele Bahia (nord-est), Minas Gerais (sud-est) şi Sao Paulo (sud-est).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.