Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile de Moscova pregătesc măsuri pentru stabilizarea preţurilor alimentelor

kremlin

Rusia pregăteşte măsuri pentru stabilizarea preţurile alimentelor pe plan intern, a anunţat joi premierul Mikhail Mishustin, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin i-a criticat pe oficiali şi pe jucătorii de pe piaţă că au majorat preţurile la pâine, făină, zahăr şi ulei de floarea soarelui, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"Trebuie să adoptăm măsuri concrete pentru a menţine preţurile în mod eficient la produsele care sunt importante pentru oameni, în linie cu instrucţiunile şefului statului", a declarat Mishustin la reuniunea Guvernului, descriind majorarea preţurilor ca "inacceptabilă în contextul scăderii veniturilor".

Premierul rus nu a dat amănunte suplimentare privind măsurile care vor fi adoptate, dar a precizat că ele se adaugă celor luate deja privind majorarea din ianuarie a taxelor de export pentru seminţele de floarea soarelui.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, graţie solului fertil care produce recolte mari la preţuri atractive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.