Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Bihor vor verifica orele de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din județ

maturatori strazi

Consiliul Județean Bihor, Prefectura și Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială vor verifica respectarea orelor de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din județ, anunță MEDIAFAX.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, susține că mii de persoane din Bihor beneficiază de alocație de susținere a familiei sau de venit minim garantat. Aceasta a anunțat că valoarea lună a ajutoarelor plătite anul trecut a fost în medie de 300.000 de euro.

De ajutorul pentru venitul minim garantat, condiţionat de prestarea unor ore de muncă în folosul comunității, beneficiau 3100 de persoane, în cursul anului trecut. Dintre aceștia, jumătate au adeverințe care atestă că nu pot lucra.

„Conform calculelor, ceilalți 1600 ar trebui să lucreze lunar peste 35.000 de ore de muncă. Asta ar însemna că, zilnic, între 250 și 300 de persoane ar trebui să lucreze în localitățile din județ, organizați de primării. Chiar dacă suntem de acord că randamentul și rezultatele acestor ore de muncă nu se pot apropia de cele prestate de un angajat cu contract la o firmă, cred că ar trebui să se vadă mai multe rezultate”, a scris Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Acesta spune că sunt comune cu un număr mare de beneficiari, unde dacă lucrurile ar fi bine organizate „curățenia în aceste localități ar fi exemplară”.

„Pentru a îmbunătăți lucrările, am decis împreună cu Prefectura şi cu Agenţia pentru Plăți și Inspecție Socială să ne asigurăm că orele de muncă se fac pentru banii primiți. Consiliul Județean va susține primăriile cu materiale de protecție pentru cei care lucrează, cu unelte și coase mecanice. Prefectura şi Agenţia vor verifica dacă primăriile își fac treaba (anchete sociale corecte, plan de lucrări, situația lucrărilor, supravegherea și pontajul) iar orele de muncă se fac efectiv, nu din pix”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Acesta a mai spus că scopul nu e să fie tăiate ajutoarele. „E normal însă ca cei care sunt ajutați să lucreze, cât de cât, pentru acești bani. Nu e corect pentru societate ca cei care beneficiază de ajutoare să creadă că li se cuvin, fără să facă nimic, sau ca unii primari să-i folosească ca masă electorală pe banii statului”, a mai spus președintele CJ Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.