Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Botswana investighează un nou val de decese în rândul elefanţilor într-o regiune din nordul ţării

chimpreports.com
elefanți

Botswana investighează un nou val de decese în rândul elefanţilor într-o regiune din nordul ţării, la doi ani după ce autorităţile locale au ajuns la concluzia că toxine produse în mod natural au ucis peste 300 de animale din această specie, informează Reuters.

Elefanţii morţi au fost descoperiţi de organizaţia ecologistă Elephants Without Borders (EWB), care a recenzat 57 de carcase până la sfârşitul lui octombrie, cele mai multe într-o regiune învecinată cu Parcul Naţional Chobe, renumit pentru biodiversitatea sa.

Departamentul pentru faună şi parcuri naţionale a menţionat că nu poate stabili încă numărul total de elefanţi morţi, întrucât oficialii au survolat doar câteva dintre coordonatele furnizate de EWB.

''Misiunea noastră nu a fost de a număra toate carcasele invocate de EWB, ci de a colecta probe din carcase. Am trimis mostre către laboratorul veterinar naţional pentru teste'', a precizat directorul departamentului, Kabelo Senyatso, într-un e-mail prin care a răspuns întrebărilor formulate de Reuters.

Kabelo Senyatso a precizat că o declaraţie de presă va fi emisă după ce rezultatele de laborator vor fi disponibile şi că oficialii nu au detectat nicio moarte recentă, ceea ce sugerează dispariţia cauzei ce a dus la moartea elefanţilor descoperiţi de EWB, potrivit Agerpres.

Carcasele descoperite recent aveau colţii intacţi, ceea ce exclude ipoteza braconajului.

Parcul Naţional Chobe este situat la o distanţă de circa 300 de kilometri de regiunea Okavango Panhandle, unde, în 2020, a fost înregistrată moartea a 330 de elefanţi africani, fenomen asociat cu o cianobacterie, un organism microscopic.

Nu toate cianobacteiile produc toxine, dar oamenii de ştiinţă spun că cele toxice apar mai frecvent ca urmare a creşterii temperaturilor în contextul schimbărilor climatice.

Kabelo Senyatso a mai spus că nu există similarităţi între morţile recente şi cele din 2020, fără să ofere însă alte detalii.

Populaţia totală de elefanţi este în declin în Africa din cauza braconajului, dar în Botswana, unde trăieşte aproape o treime din efectivul de elefanţi de pe continent, numărul acestora a crescut la aproximativ 130.000 de exemplare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.