Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Braşov investesc 30 de milioane de lei, fonduri europene, într-un sistem de monitorizare şi optimizare a traficului rutier

stiripesurse.ro
Semafor

Primăria Braşov a semnat un contract pentru realizarea unui sistem centralizat de monitorizare şi control al traficului rutier în municipiu, sistem care va costa 29,5 milioane lei fără TVA. Proiectul include un sistem de prioritizare a traficului cu o componentă dedicată transportului public, zeci de noi semafoare amplasate la treceri pentru pietoni sau în intersecţii, dar şi instalarea sute de camere video şi senzori video, potrivit news.ro.

”Primăria Braşov a semnat astăzi contractul pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţie »Sistem centralizat de monitorizare şi control al traficului în Municipiul Braşov», investiţie prin intermediul căreia municipalitatea îşi propune prioritizarea transportului public, fluidizarea traficului pentru toţi participanţii, înfiinţarea unui centru de monitorizare şi creşterea siguranţei pe drumurile publice. Contractul a fost semnat cu asocierea dintre Flash Lighting Services (lider) şi Urban Scope. Valoarea acestei achiziţii este de aproape 30 de milioane de lei (29.468.500,00 lei fără TVA), proiectul beneficiind de finanţare prin Programul Operaţional Regional. Valoarea nerambursabilă a cheltuielilor eligibile este de 98%. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni”, anunţă, luni, Primăria Braşov.
Printre obiectivele sistemului centralizat de monitorizare şi control al traficului în municipiul Braşov se numără gestionarea traficului aferent transportului public, prin implementarea unor măsuri şi sisteme tehnice, realizarea unui centru de monitorizare şi control al traficului, în vederea asigurării fluidizării şi prioritizării traficului aferent transportului public şi optimizarea utilizării parcărilor prin instalarea de senzori de parcare, inclusiv prin reglementarea politicii parcărilor.
Proiectul prevede semaforizarea a 35 de treceri de pietoni noi şi a trei noi intersecţii, modernizarea semaforizării în alte 44 de intersecţii, instalarea a 140 de camere video şi a 249 de senzori video.
De asemenea, vor fi implementate sisteme moderne de management al parcărilor şi dirijare a fluxurilor rutiere prin determinarea în timp real a capacităţii de parcare în oraş, identificarea locurilor de parcare libere, informarea rutieră cu privire la locurile de parcare (localizare şi inventar în timp real) şi amplasarea de mijloace moderne de plată şi rezervare a parcării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.