Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din China au închis alimentarea cu energie electrică la mai multe ferme de minat Bitcoin, rezultând o scădere cu 5.71% a criptomonedei

coinhe.io
bitcoin scadere criptomoneda

Autoritățile din provincia chineză Sichuan, au tăiat energia electrică la 26 de ferme de minat Bitcoin din regiune, conform decrypt.co

Cantitatea de energie electrică de care se foloseau fermele care produceau Bitcoin, a scăzut cu 16,94% în ultimele 24 de ore, după ce autoritățile din provincia chineză Sichuan au oprit alimentarea cu curent la 26 de ferme miniere.

Căderea hashrate-ului poate afecta prețul Bitcoin. În aprilie, întreruperile din Xinjiang, o altă regiune din China, au redus hashrate-ul Bitcoin cu 30% și au contribuit la o scădere de 10.000 de dolari a prețului Bitcoin la nivel global.

De data aceasta, Bitcoin a scăzut cu 5,71%, la 34.205 dolari. Aceasta este o scădere mai puțin pronunțată decât multe dintre primele 20 de monede după capitalizare de piață.

Viitorul mineritului chinezesc Bitcoin pare sumbru. Este o afacere mare pentru Bitcoin; după unele estimări, aproximativ 65% din toată puterea de calcul care susține blockchain-ul Bitcoin provine din China.

Regiunea Sichuan, în special, este foarte populară în rândul celor care minează Bitcoin. Aceștia trag din surplusul de energie hidroelectrică ieftină generată de hidrocentralele din regiune.

În restul anului, mulți mineri migrează în Regiunae Xinjiang, unde vremea rece răcorește aparatele de minat, care sunt alimentate cu surse de energie pe cărbune. Acest lucru economisește costurile cu energia electrică.

De curând, autoritățile din regiunea Xinjiang au ordonat închiderea mai multor ferme de exploatare a diferitelor criptomonede.

China consideră că extragerea Bitcoin este o risipă uriașă de energie și nu produce nimic util.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.