Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Danemarca au autorizat consorţiul Nord Stream 2 să opereze conducta sa de gaze naturale în apele teritoriale

danemarca

Autorităţile din Danemarca au autorizat joi consorţiul Nord Stream 2 AG să opereze conducta sa de gaze naturale în apele teritoriale ale Danemarcei, transmite Reuters.

"Nord Stream 2 AG a primit o autorizaţie de operare pentru conductele Nord Stream 2 pe platoul continental danez", a informat Agenţia de reglementare în domeniul energiei din Danemarca. "Punerea în funcţiune va putea avea loc numai în momentul în care cel puţin una dintre conducte a fost testată, verificată iar condiţiile prevăzute în autorizaţia de construcţie şi autorizaţia de operare au fost îndeplinite", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

Anul trecut, aceeaşi agenţie a eliberat o autorizaţie care permite consorţiului Nord Stream 2 AG să îşi construiască gazoductul ce urmează să treacă pe o porţiune de 147 de kilometri prin platoul continental al Danemarcei.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiţie de 11 miliarde de dolari, finanţată jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Engie, Uniper şi Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Germania a fost principalul susţinător european al acestei noi surse directe de gaze ruseşti trecând pe sub Marea Baltică, care s-ar adăuga primului gazoduct Nord Stream 1, operaţional deja din 2012. Dar cancelarul Angela Merkel a declarat luna trecută că nu exclude consecinţe pentru noul gazoduct, dacă Moscova nu oferă răspunsurile aşteptate în cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. Chiar dacă cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizaţi, proiectul a fost oprit de câteva luni din cauza ameninţărilor cu sancţiunile SUA împotriva companiilor participante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.