Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Dolj ar vrea să împădurească peste 4.200 de hectare de teren

facebook.com
împădurire, puieți

La nivelul judeţului Dolj au fost identificate 4.278 hectare de teren ce se pretează a fi împădurite, dintre care 1.803 hectare se află în domeniul public şi 2.475 ha în proprietatea mai multor persoane fizice, informează Prefectura Dolj, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, s-a întâlnit joi cu Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, care este şi senator PNL de Dolj, şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Dolj, care asigură secretariatul tehnic al Comisiei pentru identificarea, delimitarea şi constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul judeţului Dolj, pentru a analiza stadiul campaniei de împădurire demarată la nivelul judeţului în vederea stopării procesului de deşertificare în zonele cu soluri degradate.

"În timpul întâlnirii de astăzi s-au stabilit etapele ce trebuie urmate pentru ca toată suprafaţa de teren degradat să fie împădurită. Prin urmare, se doreşte cadastrarea suprafeţelor care nu deţin documente emise de OCPI Dolj, iar în anumite situaţii se vor face demersuri pentru schimbarea categoriei de folosinţă a terenurilor ce urmează a fi împădurite, dar şi solicitări către Ministerul Mediului pentru modificarea legislaţiei în vigoare", se precizează într-un comunicat al Prefecturii Dolj.

La întâlnire au mai luat parte subprefectul Flavius Sirop, deputaţii PNL de Dolj Ştefan Stoica şi Nicolae Giugea, precum şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, iar un alt subiect discutat a fost stadiul campaniei de vaccinare a populaţiei din judeţul Dolj împotriva SARS-CoV-2 şi demersurile necesare pentru mărirea numărului centrelor de vaccinare.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Potrivit Strategiei de dezvoltare a Doljului, deşertificarea, aridizarea, uscarea anormală a arborilor şi invazia bolilor şi a dăunătorilor au luat tot mai mult amploare în judeţul Dolj, care este cea mai expusă zonă din România la fenomenul deşertificării, întrucât fenomenul schimbărilor climatice a fost amplificat de tăierea pădurilor şi a perdelelor forestiere. Doljul are un grad de împădurire de circa trei ori mai mic decât media naţională, iar miile de hectare de dune de nisip "înghit" în fiecare zi terenurile fertile.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Printr-o coordonare cu autorităţile locale, în urmă cu două săptămâni a început o campanie de de împădurire în sectorul Dăbuleni-Sadova-Mârşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.