Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Elveţia suspectează că atacul produs într-un magazin este act terorist

AFP
politie elvetia

Autorităţile din Elveţia suspectează că atacul comis într-un magazin din oraşul Lugano, soldat cu rănirea a două persoane, este un act terorist, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

O femeie înarmată cu un cuţit a atacat două persoane, marţi seară, într-un magazin din oraşul Lugano, situat în sudul Elveţiei. Cele două victime sunt spitalizate, dar nu prezintă risc vital.

Autoarea atacului, o femeie în vârstă de 28 de ani, este suspectată că avea legături cu un militant islamist din Siria. Femeia, cetăţean elveţian, a vrut să ajungă în 2017 în Siria, dar a fost oprită de autorităţile turce.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Autorităţile elveţiene au transmis că femeia a fost investigată în 2017, dar s-a stabilit că avea probleme psihice şi a fost internată.

Femeia este acuzată acum de tentativă de asasinat, vătămare corporală gravă şi încălcarea interdicţiilor de colaborare cu reţele teroriste precum Al-Qaida şi Stat Islamic.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat "atacul terorist islamist" din Elveţia. "Suntem alături de Elveţia. Vom avea o reacţie comună la terorismul islamist din Europa şi ne vom apăra valorile", a transmis Sebastian Kurz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.