Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din estul Ucrainei se tem de un altfel de 'foc de artificii': Rușii ar pregăti un atac masiv de 9 Mai, Ziua Victoriei

harta donbas

Armata Federației Ruse se pregătește să dea o lovitură puternică în regiunea Luhansk pe 9 mai, susține președintele administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Întrebat de jurnaliști dacă în regiunea Luhansk se resimte intensificarea ofensivei trupelor rusești în legătură cu apropierea datei de 9 mai, Gaidai a răspuns: "Da. Ei au o astfel de tactică. Adică, copleșesc complet totul cu obuze de artilerie, cu propriile sisteme de rachete, sunt lansate și lovituri aeriene și din elicoptere. Pur și simplu distrug, ard pământul, iar apoi încearcă să avanseze undeva, fie cu o companie, fie cu un batalion, pentru a captura mai multe părți ale unor așezări undeva".

În același timp, oficialul a adăugat că "încă nu se întâmplă nimic", sugerând că rușii se pregătesc pentru 9 mai pentru a acoperi masiv regiunea Lugansk cu pregătirea atacurilor de artilerie pe 9 mai.

Marea Britanie a prezis că Vladimir Putin se va folosi de parada de ziua victoriei Rusiei, pe 9 mai, pentru a anunța mobilizarea în masă a rezervelor sale pentru o ultimă ofensivă în Ucraina.

Vineri, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că președintele rus ar putea declara un nou război împotriva "naziștilor" din lume la parada în cadrul căreia Moscova marchează sfârșitul implicării Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.