Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Galați investesc în sistemul de gestionare a deșeurilor: O groapă de gunoi va fi închisă

facebook.com
gunoi deseuri

Autoritățile din Galați au semnat un contract privind închiderea unei gropi de gunoi și realizarea unor stații de transfer și compostare a deșeurilor. Investițiile anunțate vineri fac parte din cel mai mare proiect de gestionare a deșeurilor din țară, în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Vineri, la Galați, au fost semnate contractele de proiectare și execuție ale lucrărilor pentru închiderea depozitului neconform de la Rateș (Tecuci) și pentru realizarea stațiilor de transfer și de compostare a deșeurilor de la Tecuci și Târgu Bujor. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 60 de milioane de lei, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Spitalele sunt LUATE CU ASALT - COADĂ la Spitalul Militar din Capitală

„Implementarea celui mai performant sistem de management al deșeurilor din România intră într-o nouă etapă. După începerea lucrărilor la depozitul ecologic de la Valea Mărului, ne pregătim să demarăm noi lucrări – închiderea depozitului neconform de la Rateș și realizarea a două stații de transfer, una la Tecuci și cealaltă la Târgu Bujor, precum și a unei stații de compostare la Tecuci. Fosta groapă de gunoi a Tecuciului va fi ecologizată, acoperită și impermeabilizată. De asemenea, se vor realiza sisteme de colectare a gazului și levigatului, precum și sisteme de protecție și monitorizare a depozitului. Stațiile de transfer și de compostare vor fi realizate după cele mai noi norme de mediu și vor fi dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni și camioane de transport”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investițiile anunțate vineri fac parte dintr-un proiect uriaș privind realizarea unui sistem modern de gestionare a deșeurilor. Acesta are valoarea de peste 100 de milioane de euro și reprezintă o premieră pentru România, dar și pentru țările din Europa de Est. Este o investiție a Consiliului Județean, realizată cu fonduri europene, care implică toate orașele și comunele din județul Galați.

Sistemul va avea numeroase componente la Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Cea mai importantă componentă va fi o staţie ultramodernă de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Este vorba despre un sistem echipat cu tehnologii de ultimă oră pentru a transforma deșeurile în îngrășământ agricol și pentru a produce energie electrică ce va fi folosită pentru funcționarea utilajelor.

De asemenea, în sistem vor fi colectate, transportate, tratate și depozitate deșeurile din tot județul. În plus, vor fi construite mai multe staţii de sortare, de transfer şi compostare a deşeurilor și vor fi achiziționate mașini de transport şi pubele pentru colectarea separată a deșeurilor pentru toate gospodăriile din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.