Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Giurgiu vor monta plăcuţe de avertizare după ce un drum de pe malul Dunării s-a surpat

urbanizehub.ro
giurgiu dunare

Autorităţile au dispus măsuri de avertizare în zona de acces spre plaja Gostinu şi în perimetrele considerate periculoase vor fi montate dispozitive de limitare a accesului după ce duminică un şofer a fost în pericol să cadă cu maşina în apele Dunării când drumul de pe malul fluviului, nedestinat circulaţiei publice, s-a surpat.

'Referitor la incidentul produs în zona plajei Gostinu la data de 3 iulie 2022, Direcţia Silvică Giurgiu transmite faptul că accesul către plaja Gostinu se face din Drumul Judeţean 507, urmat de traversarea digului de protecţie al Dunării şi de un drum de pământ, drum pe raza căruia s-a produs incidentul menţionat. Subliniem faptul că acest drum este limitrof fondului forestier naţional, ce reprezintă proprietate publică a statului şi nu este drum destinat circulaţiei publice. În ceea ce priveşte accesul autovehiculelor în fondul forestier naţional, acesta este interzis, în lipsa unor protocoale, aşa cum este prevăzut în Legea 46/2008 (art.54). Pentru a preveni astfel de incidente, Direcţia Silvică Giurgiu va instala în zona menţionată plăcuţe de avertizare în ceea ce priveşte accesul, restricţia de a aprinde focul în pădure, iar în perimetrele considerate periculoase vor fi montate dispozitive de limitare a accesului. Accesul pedestru în fondul forestier este permis pe răspunderea persoanei care intră în pădure numai în zone amenajate', se arată într-un comunicat de presă emis luni de Instituţia Prefectului - Judeţul Giurgiu.

Duminică, un şofer a fost în pericol să cadă în apele Dunării după ce drumul de pământ de pe malul fluviului s-a surpat. El a reuşit să coboare la timp din maşină şi, ajutat de câteva persoane care se aflau în zonă, a legat maşina cu o chingă de un copac până la sosirea echipajelor de intervenţie ale ISU Giurgiu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.