Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Ilfov au decis ca și în acest județ să fie obligatorie masca de protecție în zonele aglomerate: piețe, târguri și mijloace de transport

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca și în acest județ să fie obligatorie purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, cum ar fi piețe, târguri, mijloace de transport în comun. Măsura intră în vigoare de miercuri, ora 12.00, relatează Mediafax.

Citește și: Situație DRAMATICĂ în plină criză! Număr tot mai mic de paturi pentru bolnavi și o lipsă acută de medici infecționiști

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cetățenii cu privire la Hotărârea nr. 8 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov privind măsurile adoptate în ședința extraordinară din 03.08.2020 în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 în județul Ilfov, măsuri ce vor fi aplicate începând cu data de 04.08.2020, ora 12:00, pe toată raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov”, transmite Prefectura Ilfov.

Potrivit deciziei CJSU Ilfov, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri, oboare, expoziții, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, pe întreaga durată a programului de funcționare a acestora, în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun, respectiv stații de autobuz, peroane CFR și autogări.

De asemenea, se instituie obligația pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber de a pune la dispoziția participanților măști de protecție și obligația participanților de a purta masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pe toată durata de desfășurare a acestora, de la accesul și până la ieșirea din zonă, dar și pentru toți angajații operatorilor economici, la intrarea și ieșirea din schimburi.

„Administratorii/proprietarii spațiilor publice/private menționate anterior afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective, iar conducătorii instituțiilor/entităților publice din județul Ilfov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri”, se mai arată în decizia CJSU Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.