Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din India adoptă un plan de acţiune pentru combaterea poluării în New Delhi

india

Capitala Indiei, New Delhi, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume, a adoptat marţi un plan de acţiune ''în trepte'' pentru combaterea nivelului alarmant de aer toxic, informează DPA. Graded Response Action Plan (GRAP), care pune în aplicare hotărârile judecătoreşti date de Curtea Supremă, este alcătuit dintr-o serie de măsuri antipoluare care includ şi închiderea şcolilor în zilele în care nivelul de poluare atinge cote alarmante.

Programul recomandă aplicarea anumitor măsuri, în funcţie de calitatea aerului: de la calitate moderată, la slabă, foarte slabă, severă sau stare de urgenţă, potrivit unei notificări guvernamentale. Un plan asemănător a fost implementat în strategiile antipoluare în oraşe precum Beijing.

Centrala termică Badarpur, unul dintre cei mai mari poluatori din oraş, a fost închisă temporar începând de marţi, potrivit presei locale. Măsurile incluse în plan se referă la curăţarea mecanizată a străzilor pentru a limita poluarea cu praf, creşterea tarifelor de parcare pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun, strategii pentru limitarea numărul de maşini din trafic şi sistarea folosirii generatoarelor diesel.

Sistemul guvernamental de prognoză a calităţii aerului a măsurat marţi un indice de particulele în suspensie PM2.5 între ''slab'' şi ''foarte slab'' pe scara GARP, în diferite zone din oraş. Particulele în suspensie PM2.5, un indicator standard pentru calitatea aerului, se referă la poluarea cu particule fine cu diametrul de 2,5 micrometri sau mai mici, deosebit de nocive întrucât pot penetra în plămâni sau chiar în circuitul sanguin, conform Agerpres.

Lansarea planului de acţiuni împotriva poluării are loc cu două zile înainte de Diwali, festivalul hindus al luminilor, care, potrivit experţilor, provoacă o creştere a nivelului de poluare din cauza pocnitorilor pe care le folosesc participanţii. Curtea Supremă a interzis comerţul cu artificii, motivând că doreşte să vadă efectele pe care această măsură le va avea asupra calităţii aerului. Principalii factori de poluare în New Delhi sunt traficul intens, incendiile de mirişte de la fermele învecinate, emisiile industriale, arderea gunoiului şi a combustibilului în scopul preparării mâncării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.