Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Iran au executat doi bărbați: Erau acuzați pentru atacul asupra unui sanctuar din Shiraz în octombrie 2022

wikimedia.org
iran-politie

Autorităţile iraniene au executat sâmbătă doi bărbaţi pe care i-au acuzat pentru atacul asupra unui sanctuar din Shiraz în octombrie 2022, potrivit agenţiei de ştiri de stat IRNA.

Curtea Supremă a Iranului a respins un recurs depus în numele celor doi bărbaţi, Mohammed Ramez Rashidi şi Sayed Naeem Hashemi Qatali, a declarat procurorul şef al provinciei Fars, citat de IRNA, conform News.ro.

Treisprezece persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în atacul care a avut loc la altarul Shahcheragh din oraşul Shiraz din sudul Iranului, pe 26 octombrie 2022, potrivit IRNA.

Atacul a avut loc într-o seară de miercuri, una dintre cele mai aglomerate perioade pentru altar.

La acea vreme, ISIS a revendicat atacul şi a transmis o declaraţie pe adresa agenţiei de presă afiliate Amaq, spunând că unul dintre membrii săi „a vizat grupuri de necredincioşi din interiorul altarului, cu mitraliera, provocând moartea a zeci dintre ei”.

Atacul a avut loc în aceeaşi zi în care au izbucnit ciocniri în toată ţara pentru a marca 40 de zile de la moartea tinerei Mahsa Amini, care a murit în custodia poliţiei după ce a fost dusă la un „centru de reeducare” pentru că se pare că nu şi-a purtat hijab-ul corespunzător. Nu este clar dacă atacul a fost legat de proteste. Protestele au cuprins Republica Islamică după moartea femeii iraniene kurde în vârstă de 22 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.