Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Mureș s-au pregătit pentru intervenţie în cazul identificării unor copii refugiaţi din Ucraina, neînsoţiţi

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Centrul Regional Târgu Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş au stabilit, vineri, modul de intervenţie în cazul identificării unor copii refugiaţi din Ucraina, neînsoţiţi de adulţi, astfel încât aceştia să nu cadă victime ale traficanţilor de persoane.

"Împreună cu specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş am discutat despre modul de intervenţie în cazul în care pe teritoriul judeţului nostru vor fi identificaţi copii refugiaţi din Ucraina, neînsoţiţi. Ar fi o situaţie specială, cu provocări, însă trebuie să fim pregătiţi să intervenim astfel încât aceştia să fie ocrotiţi, în siguranţă şi să nu existe pericolul de a ajunge pe mâna unor traficanţi de persoane. Am pus la dispoziţia şefilor de servicii pliantele în limba ucraineană, materiale ce pot fi afişate în spaţiile cu public ale direcţiei, în casele de tip familial şi în alte locaţii pe care le consideră importante pentru cunoaşterea recomandărilor şi instrucţiunilor din ele. Acestea au avut un impact pozitiv în rândul persoanelor refugiate cu care ne-am întâlnit în aceasta săptămână, întrucât conţin informaţii ce îi ajută pe perioada tranzitării ţării noastre", a precizat pe Facebook Centrul Regional Târgu Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, informează Agerpres.

Totodată, fiecare instituţie a primit formularul cu indiciile care conduc la detectarea unei victime a traficului de persoane, pentru o intervenţie imediată şi specializată în astfel de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.