Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Oradea au început să monteze instalațiile pentru iluminatul de sărbători

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam iluminat lumini Craciun targ

Autoritățile din Oradea au început să monteze instalațiile pentru iluminatul de sărbători. Deși din cauza epidemiei de Covid 19 în Piața Unirii nu se va organiza tradiționalul târg de Crăciun, Primăria a decis să amplaseze un brad uriaș, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Primăriei Oradea, operațiunea de montare a instalațiilor de sărbători a început săptămâna trecută. Municipalitatea anunță că deja au fost amplasate lumini în Piața Unirii, pe podul Sf. Ladislau, pe Pietonal și în parcul 1 Decembrie.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

În acest an, orașul Oradea va fi împodobit cu aproximativ 14 kilometri de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. De asemenea, orașul va fi decorat cu panouri luminoase în formă de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase și globuri.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri și în parcuri.

Primele lumini vor funcționa pe clădirea Primăriei, pe Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, restul luminilor urmând să se aprindă pe rând până la Crăciun. Iluminatul de sărbători va funcționa până la Bobotează. De asemenea, Primăria va amplasa un mare brad de Crăciun.

„Cu toate că, din cauza pandemiei SARS-COV-2, în acest an nu se ține Târgul de Crăciun în Oradea, totuși în Piața Unirii se va monta bradul ecologic de 12 metri, care, împreună cu instalaţiile de iluminat, va fi asigurat de asemenea de către firma SC Luxten Lighting Co SA, în mod gratuit”, anunță reprezentanții Primăriei Oradea.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată în mod gratuit, conform contractului de concesiune încheiat de Primărie cu o firmă. Pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, care au un consum redus cu până la 50% în comparație cu becurile clasice. Anul trecut, factura pentru realizarea instalaţiilor electrice luminoase s-a ridicat la valoarea de 500.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.