Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Peru au confiscat 4.000 de ţestoase amazoniene cu destinaţia Indonezia

Agerpres.ro
broască ţestoasă

Autorităţile peruviene au confiscat pe aeroportul internaţional din Lima 4.000 de ţestoase amazoniene de apă dulce, care urmau să fie vândute ilegal în Indonezia, a anunţat joi Serviciul naţional pentru păduri şi faună sălbatică (Serfor), informează AFP.

"Serfor a interceptat pe aeroportul Jorge Chavez un transport de ţestoase vii care urmau să fie exportate în Indonezia", a precizat într-un comunicat acest organism, care ţine de Ministerul Mediului.

În încărcătură se aflau ţestoase tinere de apă dulce din două specii, Podocnemis unifilis şi Podocnemis expansa, conform denumirii lor ştiinţifice.

Acestea au fost descoperite în mici recipiente din plastic transparent în interiorul unor cutii de carton. Reptilele au fost ulterior transportate la o fermă de creştere a Serfor.

Ambele specii sunt înscrise în Anexa II a Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES), care impune reglementarea comerţului lor.

Specia Podocnemis unifilis, cunoscută sub numele de ţestoasa amazoniană cu pete galbene, este clasificată ca "vulnerabilă" pe lista roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Podocnemis expansa, cunoscută şi ca ţestoasa arrau, este a doua ţestoasă de apă dulce ca mărime din Amazonia, carapacea sa putând atinge o lungime de până la 51 de centimetri.

Traficul ilegal de specii sălbatice este estimat la circa 20 de miliarde de dolari la nivel mondial, fiind considerat una dintre cele mai profitabile patru infracţiuni, potrivit Interpol.

Conform CITES, ţestoasele sunt unul dintre cele mai periclitate grupuri de animale din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.