Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din România sunt în stare de alertă - `din cauza riscului de holeră la Marea Neagră`/ De ce a scăzut numărul turiștilor (primarul Constantei)

blog.dertour.ro
plaja litoral

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susţine că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infestată cu holeră. Numărul testelor a crescut de la momentul la care s-a discutat despre posibilitatea ca virusul holerei să ajungă la Marea Neagră. Această ipoteză a fost lansată de Organizația Mondială a Sănătății, după spargerea barajului Nova Kahovka, din Ucraina.

”Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă”, a spus Vergil Chiţac, la Prima TV. De asemenea, edilul PNL susţine că numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut din cauza inflaţiei.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cât este de sigur pentru un turist să vină în această vară pe litoralul românesc, după ce au circulat informaţii potrivit cărora e pericol de holeră în Marea Neagră.

”Extrem de sigur. Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă (cu holera - n.r.). Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna. Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza ”ignoranţă”, nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%. Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative. Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, a spus Vergil Chiţac în emisiunea Insider politic.

Scade numărul turiștilor pe litoral

Primarul muncipiului Constanţa susţine că numărul turiştilor care au ales litoralul românesc a scăzut pe fondul inflaţiei.

”Numărul turiştilor a scăzut pentru că a crescut inflaţia. Am avut un boom acum doi ani de zile, pentru că nu puteau să plece. Unii nu se vaccinaseră. O parte din români au fost negaţionişti, n-au crezut în Covid şi nu s-au vaccinat. Neputând să plece, au rămas pe litoral”, a explicat Vergil Chiţac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.