Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Sibiu recurg la măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei: 15 localități impun noi restricții

Agerpres
cafenea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis joi seara impunerea de noi restricţii, începând de vineri, în 14 localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ, unde a crescut numărul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, informează un comunicat de presă al Prefecturii, relatează Agerpres.

"CJSU a aprobat Hotărârea nr. 58/2020 care cuprinde următoarele: La nivelul UAT-urilor Apoldu de Jos, Merghindeal, Bârghiş şi Racoviţa, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, iar la nivelul UAT-urilor Sibiu, Arpaşu de Jos, Boiţa, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Şura Mică, Turnu Roşu, Vurpăr, Cisnădie şi Sadu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori", se precizează în comunicatul de presă.

Citește și: Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: 'Este un moment dificil!’

Potrivit sursei citate, de vineri până în 29 octombrie, va fi obligatorie purtarea măştii în spaţiile publice deschise în patru localităţi, Apoldu de Jos, Merghindeal, Bârghiş şi Racoviţa.

Cinematografele şi sălile de spectacole şi concerte vor fi închise timp de 14 zile în patru localităţi şi vor funcţiona la 30% din capacitatea sălii cu public în alte 11 comune şi oraşe, inclusiv municipiul Sibiu.

"În conformitate cu prevederile art. 1, alin. (6) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 16.10.2020, ora 00:00 până la data de 29.10.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Merghindeal, Bârghiş şi Racoviţa, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă, iar pe teritoriul UAT-urilor Sibiu, Arpaşu de Jos, Boiţa, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Şura Mică, Turnu Roşu, Vurpăr, Cisnădie şi Sadu este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului", se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Spectacolele drive-in sunt interzise pentru 14 zile (16-29 octombrie) în cele 15 localităţi, inclusiv municipiul Sibiu.

"În conformitate cu prevederile art.1, alin. (7) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 16.10.2020, ora 00:00 până la data de 29.10.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Merghindeal, Bârghiş, Racoviţa, Sibiu, Arpaşu de Jos, Boiţa, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Şura Mică, Turnu Roşu, Vurpăr, Cisnădie, Sadu, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise", a decis CJSU Sibiu.

Citește și: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Klaus Iohannis pentru gestionarea crizei Covid: 'Încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față. Este de un ridicol nemaipomenit'

Restaurantele şi cafenelele vor fi închise începând de vineri, în patru localităţi şi îşi pot folosi doar 30% din spaţiu pentru clienţi, în interior, în celelalte 11.

"În conformitate cu prevederile art.6, alin. (1) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 16.10.2020, ora 00:00 până la data de 29.10.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Merghindeal, Bârghiş şi Racoviţa, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă, iar pe teritoriul UAT-urilor Sibiu, Arpaşu de Jos, Boiţa, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Şura Mică, Turnu Roşu, Vurpăr, Cisnădie şi Sadu activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00", a mai hotărât CJSU Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.