Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Singapore au decis să renunțe la cursele de cai organizate timp de 180 de ani

stiripesurse.ro
curse de cai

Autoritățile din Singapore au decis să renunțe la cursele de cai organizate timp de 180 de ani. Anul viitor va fi ultima cursă și apoi hipodromul va fi demolat, au anunțat autoritățile, potrivit BBC.

Singurul hipodrom din mica țară din Asia de Sud-Est, Singapore Turf Club, va organiza anul viitor ultima sa reuniune. Ulterior, Guvernul va prelua terenul de 120 de hectare pentru a construi clădiri publice și private, conform c

Acest sport a fost introdus în Singapore în 1842, când negustorul scoțian William Henry Macleod Read și alți câțiva pasionați de sport au fondat Singapore Sporting Club. Aceștia au transformat o bucată de teren semi-mlăștinos din Farrer Park, în centrul Singapore, într-un hipodrom. În 1924, locul a fost redenumit Singapore Turf Club.

Cursele de cai s-au dovedit a fi populare nu numai printre europeni, reuniunile atrăgând și interesul chinezilor. În 1933, pe măsură ce popularitatea curselor de cai a crescut, hipodromul a fost mutat într-un loc mai mare, la Bukit Timah, în vestul Singapore.

În martie 2000, Singapore Turf Club s-a mutat în poziția sa actuală din Kranji, în nordul insulei. Hipodromul, în valoare de 370,9 milioane de dolari are o tribună cu cinci etaje, cu o capacitate de 30.000 de spectatori.

Cu toate acestea, Singapore Turf Club a înregistrat o scădere a numărului de spectatori în ultimul deceniu. Guvernul țării a declarat că terenul va fi reamenajat pentru clădiri publice și private.

„Singapore este un oraș-stat cu terenuri limitate. Guvernul își revizuiește continuu planurile de utilizare a terenurilor pentru a răspunde nevoilor actuale, asigurându-se în același timp că există suficient teren pentru generațiile viitoare", au explicat autoritățile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.