Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Sri Lanka au arestat un număr record de DEZERTORI

În Sri Lanka au fost interpelaţi numai într-o singură zi 546 de dezertori din armată, afectată de masive abandonuri din post, în pofida încheierii războiului civil, a anunţat luni un responsabil militar, citat de AFP, potrivit agerpres.

Armata srilankeză continuă să aibă circa 43.000 de dezertori care au refuzat să revină la posturile lor după ce a expirat în decembrie propunerea privind o amnistie pentru cei care îşi recunosc faptele.

Citeşte şi: Şase avioane de luptă şi 30 de tancuri ruseşti ajung la graniţele României

După expirarea ultimatumului, care propunea unui dezertor să se predea în decurs de o lună, fără să fie judecat de către o curte marţială, Sri Lanka procedează acum la arestarea unor soldaţi ai săi care sunt încă dezertori.

Arestarea a 546 de dezertori joi, în cursul unei operaţiuni, a fost ''cea mai importantă ce a avut loc vreodată'', a declarat pentru AFP brigadierul Roshan Seneviratne. ''Cei care se predau în decurs de o lună de amnistie îşi pot relua serviciul fără să fie demis legal'', a adăugat el.

Peste 9.000 de soldaţi şi ofiţeri au profitat de propunere.

Cu un efectiv de 275.000 de membri, armata srilankeză a fost afectată de-a lungul istoriei sale de dezertări. Dar, de la încheierea, în 2009, a unui război civil ce dura de patru decenii între majoritatea singhaleză şi minoritatea tamilă, ritmul dezertărilor din post a continuat şi pe timp de pace.

Responsabilii atribuie îndeosebi acest fenomen reducerii primelor de risc şi creşterii numărului de locuri mai bine plătite în sectorul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.