Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Thailanda vor reduce la şapte zile carantina pentru turiştii vaccinaţi, începând de la 1 octombrie

bbj.hu
carantina

Thailanda va reduce la şapte zile carantina pentru turiştii vaccinaţi începând de la 1 octombrie, au anunţat luni autorităţile locale, în contextul în care regatul asiatic încearcă să îşi salveze industria turistică, un sector grav afectat de pandemia de coronavirus, informează AFP.

Turismul reprezenta o cincime din PIB-ul Thailandei înainte de pandemia de COVID-19, însă restricţiile severe impuse turiştilor pentru a lupta împotriva noului coronavirus au redus considerabil numărul zecilor de milioane de vizitatori străini care soseau în fiecare an, cauzând cea mai slabă performanţă economică a acestui sector de activitate din ultimii 20 de ani.

Regatul thailandez încearcă să îşi redeschidă graniţele, deşi se confruntă cu cel de-al treilea val epidemic, provocat de varianta Delta.

Începând de vineri, perioada de carantină pentru vizitatorii vaccinaţi cu schemă completă va fi de şapte zile, reprezentând o reducere cu 50% în raport cu perioada actuală, au anunţat luni autorităţile locale.

Vizitatorii nevaccinaţi împotriva COVID-19 vor trebui să rămână în carantină timp de 10 zile după sosirea lor în ţară cu avionul şi timp de 14 zile dacă sosesc pe cale terestră.

Cu toţii vor trebui să prezinte cel puţin două teste COVID-19 cu rezultate negative.

Rachada Dhanadirek, purtător de cuvânt adjunct al guvernului, a respins îngrijorările legate de intrarea în ţară a călătorilor nevaccinaţi împotriva COVID-19.

"Cred că aceste măsuri sunt suficient de eficiente pentru a depista dacă ei sunt infectaţi", a declarat ea.

Această relaxare a restricţiilor se aplică şi în cazul modelului experimental de tip "sandbox" (cutia cu nisip) şi implementat în Phuket, cea mai populară insulă a Thailandei, care a fost lansat în iulie ca primă etapă a relansării turismului.

Turiştii vaccinaţi pot să meargă pe insulă fără să mai fie nevoiţi să respecte o carantină strictă într-un hotel, iar după 14 zile petrecute pe insulă - precum şi trei teste COVID negative - vor putea să călătorească şi în alte zone ale Thailandei, potrivit Agerpres.ro.

Începând de vineri, acest sejur obligatoriu va fi de asemenea redus la şapte zile.

Autorităţile thailandeze prevăd redeschiderea altor cinci destinaţii turistice, inclusiv Bangkok, după modelul implementat în Phuket, începând din data de 1 noiembrie, apoi a altor 20 de destinaţii începând din luna decembrie.

Însă recomandările acordate vizitatorilor care sunt emise de alte ţări ar putea să limiteze impactul acestei redeschideri a turismului.

Marea Britanie şi Statele Unite, de exemplu, nu recomandă cetăţenilor lor să călătorească în Thailanda din cauza numărului încă destul de important de infectări cu SARS-CoV-2 şi a ratei scăzute de vaccinare - aproximativ 20% - a populaţiei thailandeze.

Regatul asiatic raportează circa 10.000 de infectări noi în fiecare zi şi a înregistrat până în prezent peste 1,57 milioane de cazuri de COVID-19 şi 16.369 de decese asociate acestei maladii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.