Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Timiș cer Guvernului intrarea în carantină a unei comune cu 5 infectați și un deces de coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus jandarmi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş va propune Ministerului Afacerilor Interne intrarea în carantină a localităţii Sacoşu Turcesc, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, iar o persoană a decedat. În această localitate, Primăria a fost închisă, iar întreg personalul a fost trimis în autoizolare la domiciliu, după ce două angajate au fost infectate cu covid - 19, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, la Sacoşu Turcesc, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 un număr de cinci persoane, din care una a decedat. Cele cinci persoane au 21 contacţi depistaţi.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

”În cadrul şedinţei s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea măsurii de carantinare asupra localităţii Sacoşu Turcesc din comuna Sacoşu Turcesc, judeţul Timiş. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecţie pentru toate satele aparţinătoare unităţii administrativ teritoriale Sacoşu Turcesc şi pentru unităţile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Niţchidorf, Chevereşu Mare)”, se arată în comunicat

S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi autoturismelor la intrarea şi ieşirea din arealul comunei Sacoşu Turcesc.

Primarul localităţii, Gabriel Koller, a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă instituirea carantinei.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

„Avem foarte multe solicitări de la cei din sat cărora le este teamă că sunt infectaţi. Ni s-a spus că vor fi făcute teste doar dacă au simptome. Am cerut celor de la Prefectură şi de la Consiliul Judeţean să mă ajute cu dezinfectarea străzilor, dar Prefectura mi-a spus că n-are bani şi să mă descurc singur. În cazul în care va fi instituită carantina, pentru un timp, nimeni nu va mai părăsi comuna, iar acces va fi permis doar maşinilor care aprovizionează populaţia, medicilor şi nu va fi permis tranzitul, maşinile urmând să o ia pe rute ocolitoare”, a declarat pentru News.ro, primarul comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Koller.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.