Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Ucraina intenţionează să îl demită pe procurorul care l-a anchetat pe fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden

Autorităţile din Ucraina intenţionează să îl demită pe procurorul care a coordonat investigaţiile împotriva firmei Burisma, ce a fost condusă de Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american Joseph Biden, afirmă surse judiciare citate de agenţia de presă Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ultimă oră! Ajutoare de urgență aprobate de Guvernul Dăncilă! Cine va beneficia de bani

Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui american Donald Trump, a recunoscut că s-a întâlnit cu procurorul ucrainean Kostiantyn Kulyk pentru a discuta despre investigaţia împotriva familiei lui Joseph Biden.

Presupusele ingerinţe ale Washingtonului sunt elementul central în investigaţia Camerei Reprezentanţilor care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Potrivit unor surse judiciare de la Kiev citate de agenţia Reuters, autorităţile ucrainene au decis demiterea procurorului Kostiantyn Kulyk pentru că nu s-a prezentat la un examen organizat de Parchetul General.

Kostiantyn Kulyk a fost responsabil de investigarea companiei energetice Burisma. Hunter Biden a făcut parte din Consiliul de administraţie al acestei firme în perioada 2014-2019.

Citește și: Dezvăluire: Trei publicații cunoscute au pus la bătaie banii proprii pentru a face publicitate PNL-ului

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.