Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Vietnam au întemniţat al treilea activist din această lună pentru postări pe Facebook

facebook

Autorităţile din Vietnam au întemniţat al treilea activist din această lună pentru postări antiguvernamentale pe reţeaua de socializare online Facebook, a anunţat joi presa de stat de la Hanoi, transmite Reuters.

Pham Van Diep, un activist în vârstă de 54 de ani din provincia Thanh Hoa (nordul Vietnamului), a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru răspândire de ''informaţii distorsionate defăimătoare despre Partidul Comunist şi guvernul vietnamez'', a menţionat agenţia de presă VNA.

Postările sale pe Facebook au fost făcute în perioada aprilie 2014 - iunie 2019, el fiind încarcerat timp de 21 de luni în ţara vecină Laos pentru că a răspândit literatură anti-vietnameză în anul 2016.

Citește și: Varujan Vosganian salută intervenția premierului Orban: 'A pus capăt acestor declarații alarmiste'

În pofida reformelor economice şi a deschiderii faţă de schimbările sociale, Partidul Comunist vietnamez nu tolerează criticile, iar liderul său, Nguyen Phu Trong, şi-a intensificat campania împotriva disidenţilor după ce a fost reales, în 2016.

Cel puţin 16 oameni au fost arestaţi, plasaţi în detenţie sau condamnaţi în acest an în Vietnam pentru postări antiguvernamentale pe Facebook, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International.

Pe 15 noiembrie, un profesor de muzică a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru postări similare pe Facebook, iar un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, a fost întemniţat după difuzarea live pe Facebook a a 33 de transmisiuni care, potrivit unui tribunal vietnamez, au avut drept scop să ''încurajeze poporul să participe la proteste în timpul sărbătorii naţionale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.